Jdi na obsah Jdi na menu
 


MR Letovice 2013

19. 6. 2013

Vrcholem domácí sezóny Stiga hokeje bylo 23. mistrovství republiky, které se o víkendu uskutečnilo v hale TJ Sokol Letovice. Pořádající klub THC Stiga Svitavy 93' připravil nejen přehledný web a výborné prostředí, ale i nové soutěže. Již v pátek večer se hrál turnaj rodinných dvojic, ve kterém klub Stiga HC Benátky reprezentovali bratři Halamovi. Výborně se tak rozehráli na sobotní celodenní zápolení 19 družstev. Hlavním cílem družstva Stiga HC Benátky „A“ (Michal Boštík - C, Ivan Halama, Tomáš Halama, Zdeněk Lopaur, Josef Malý, Jindřich Petr) bylo potvrdit pozici 10. týmu dle žebříčku. K jeho splnění stačilo (kromě několika porážek) vítězství nad VC Stiga Brno (16.) v základní skupině a nad HC Stiga Kladno (12.) v osmifinálové skupině a porážka s THC Stiga-Game Příbram (7.) v zápase o 9. příčku. 17. nasazený tým Stiga HC Benátky „B“ (Michal Janků, Jiří Junek - C, Jiří Malík, Barbora Petrová, Josef Sedláček) v turnaji nezvítězil, ale remízy 12:12 s týmy THC Stiga Svitavy 93´ „B“ (15.) a SC Nový Rychnov (18.) nakonec ve vyrovnané skupince o 17. místo stačily na vítězství a naši reprezentanti nezklamali. Medailové pořadí: 1. THC Stiga Elites, 2. THC Třinec, 3. Big Band Praha.

V neděli byly na pořadu individuální soutěže. Mezi pěticí žen podruhé bojovala Barbora Petrová a poprvé dosáhla na medaili: 1. Iva Mašková (SHC Cheb), 2. Aneta Jackowská (BSE České Budějovice), 3. Barbora Petrová (Stiga HC Benátky). Soutěž 10 juniorů si zahráli Michal Boštík a Josef Malý. M. Boštík šel do semifinále ze 4. místa, prohrál s Martinem Maděrou 1:3 a v boji o 3. příčku přehrál Jana Sládka (THC Stiga Elites) 3:2 na zápasy. Medailové pořadí: 1. Martin Maděra (THC Stiga-Game Příbram), 2. Jiří Chylík ml. (HCS Žabka Praha), 3. Michal Boštík (Stiga HC Benátky), J. Malý skončil 5. Nabitá soutěž 18 veteránů skončila vítězstvím trojice 1. Jan Dryák (Big Band Praha), 2. Daniel Matýsek (HCS Žabka Praha), 3. David Cibulka (THC Třinec), nejlepší z benátských Tomáš Halama obsadil 12. a jeho bratr Ivan 13. příčku. Odpolední vyvrcholení MR - hlavní soutěž 48 nejlepších jednotlivců – si zahrálo i 7 zástupců našeho klubu. Za mistrovskou trojicí 1. Michal Hvižď (THC Stiga Elites), 2. Zdeněk Matoušek ml. (HCS Žabka Praha), 3. Lukáš Turoň (THC Třinec), se z nich nejlépe umístil 25. Michal Boštík a 30. Zdeněk Lopaur. Litomyšlský Patrik Petr (THC Stiga Elites) ve čtvrtfinále podlehl pozdějšímu mistrovi ČR 1:4 na zápasy a obsadil 6. místo.

Klub Stiga HC Benátky si tak kromě 3 pohárů za sezónu Českého poháru 2012/2013 (B. Petrová - 2. nováček a 2. žena, M. Boštík – 3. junior) odvezl ještě 2 poháry za 3. místa a v medailovém hodnocení obsadil 3. - 5. místo. A to si ještě Milan Zeman odvezl pohár za 3. místo v doplňkové soutěži hráčů s hendikepem za dvojicí Martin Gros a Tomáš Kulíšek (oba Brno) – gratulujeme!

 

Náhledy fotografií ze složky MR Letovice 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář